Aktiviteter udendørs

The Grand tour – en oplevelse at se København fra turbåd i Københavns kanaler

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

The Grand tour – en oplevelse at se København fra turbåd i Københavns kanaler

Vi har haft nogle udsendte afsted på en The Grand Tour, som Stromma tilbyder turister i København. Udover The Grand Tour har de også deres Hop On – Hop off bådkoncept, hvor man kan stå på og af på bådens turrundfart.

Vi valgte den store The Grand Tour, hvor vi kikkede nærmere på denne. Om vi lige var uheldig med denne ene bådkaptajn eller om det er normalt skal vi ikke sige, men denne ville absolut bestemme over hvor vores medbragte kørestol skulle stå. Han fortalte, at den egentlig ikke måtte komme med, men han gjorde en undtagelse.

Flere gange under turen var han også utilfreds med et par andre passagerer, som stod op for at fotografere under rundturen. En medarbejdere kom også og påtalte dette overfor disse to passagerer som stod op meget af tiden. Det skal lige siges, at der hvor de stod var højden nærmest samme som hvis de havde siddet på forhøjningen bagved i båden.

Med den store tur ser man det klassiske København, og der er mulighed for på 11 sprog at lytte til de forindtalte fortællinger om de enkelte bygninger man sejler forbi. Det sker via den boks man kunne sætte den udleverede høretelefon til.

Der er også højtalere i båden, men den båd vi sejlede med var det en meget dårlig lyd, så vi nærmest ikke kunne høre hvad bådkaptajnen fortalte, hvilket er ærgeligt.

Det er meget interessant at høre om disse bygninger og steder som man sejler forbi. Dog er der ikke så god mulighed for at tage gode fotos hvis man sidder ned grundet bådens vinduesrammer. Det var en lukket båd vi sejlede med, men vi kunne se at Stromma også har nogle både der er helt åben, og her tænker vi at der er meget lettere at tage fotos fra disse.

København er under stor udvikling, og på turen kommer man rundt til både det gamle orlovsområde, hvor frigatten Peter Skram ligger til kajs og ud til den lille havsfrue på langelinje, hvor man lige inde havde se Christiania fra søsiden. På vej tilbage til udgangspunktet sejler man i Christianshavns kanaler og ser de smukke gamle huse og en masse husbåde, som er blevet meget populært at bo i.

Turen tager ca 1 time og det er tilpas for børn med specielle behov som eksempelvis autisme og ADHD. Dog må den ikke tage længere – det kunne vi mærke på det ene anmelderbarn vi havde med, idet denne blev uroligt efter ca 45 minutter, og spurgte flere gange derefter om hvornår turen var færdig.

Handicapforhold på båden

Både de fysiske men også de psykiske tilgængelighedsforhold kunne ønskes meget bedre på båden vi sejlede med. Dårligt gående skal lige have lidt hjælp til at kunne komme fra land til båden. Det går nemmere den anden vej udfra det vi afprøvede.

Der er ikke toiletfaciliteter ombord, hvilket corbus chrom patienter og andre som har behov for at have et toilet i nærheden, skal være opmærksomme på.

Oplevelse: 4 af 6 stjerner

Handicapforhold 1 af 6 stjerner

Både The Grand Tour og Hop on Hop Off bådturerne indgår også I Copenhagen City Pass mulighederne men der er også mulighed for at kunne købe særskilt billet til bådturerne.

 

 

Redaktionen havde fået fribillet for at kunne beskrive bådturen, men den kunne også havde været beskrevet ud fra at den indgår som en af elementerne der kan besøges når man køber et Copenhagen City Pass som redaktionen også købte. Denne artikel er skrevet ud fra vores manifest, som du kan læse mere om her på webplatformen.

 

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search