Aktiviteter udendørs

Universe – En topattraktion i bedste forstand på både oplevelse og handicapforhold

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Universe – En topattraktion i bedste forstand på både oplevelse og handicapforhold

Oplevelse 5 af 6 stjerner
Handicapforhold fysisk: 4 af 6 stjerner
Handicapforhold psykisk: 4 af 6 stjerner

Lad os sige det med det samme, attraktionen på Als Universe er et af de bedste attraktioner vi har oplevet længe både mht oplevelse og handicapforhold.

På redaktionen har vi længe gået og talt om vi skulle lægge vejen forbi Universe for at se nærmere på denne attraktion. Inden vores besøg har vi haft hørt en del om at det er en spændende park, som ejerne bag Danfoss har etableret. Denne forventning blev ikke gjort til skamme, tværtimod.

Parken som rummer Universe, har mange aktiviteter, der rummer muligheder for leg med de tekniske udfordringer.

Når man ankommer til parken, så kan den snyde meget, da det ikke ser ud af noget lige når man kommer ind i parken. Men når man så først kommer rundt i parken så er der mange forskellige aktiviteter, som er spændende ikke blot for børn og unge, men også for voksen med ungdommelig sind.

Over i boblehuset så vi flere voksne, der hjertelig deltog i legen med sæbebobler, som her findes i mange afskygninger.

Har du ikke får prøvet en tur med VR maskine er der rig lejlighed for at afprøve dette i VR coasteren. Her kan du tegne din egen rutschebane inden du kommer op i Coasteren, og så prøve at rutsche op til 1000 meter med VR briller på. Sikken mange vin og skrig der kom mens vi var på besøg i huset. Vores testanmelderen synes også at det var meget sjovt at opleve dette.

En anden VRaktivitet som også blev afprøvet var Paradrop VR, der er verdens første paradrop i VR. Desværre var der lang kø, og det kunne vi godt mærke på det ene af vores testanmeldere bagefter, at det havde været for lang tid at stå i kø.

Desværre kører Universe ikke samme princip som eksempelvis Djurs sommerland og Legoland, hvor disse har VIS-HENSYN-KORT. Ganske vist skriver Universe på deres webside, at man kan henvende sig til personalet, men det er ikke alle der ”ressourcer” til at stå frem foran et personale og fortælle hvorfor man har brug for VIS-HENSYN-muligheden. Desuden kan der ved denne mulighed være andre gæster der ikke kan forstå hvorfor en person skal foran i køen fremfor andre.

Med Paradrop VR oplever man en fantastisk flyvetur med en paraglider hen over et kuperet landskab, hvor man ved hjælp af træk i snorene kan styre paraglideren op og ned på turen. Turen varer 2 minutter.

Oplevelser for alle

Der er en hel del aktiviteter for alle aldre ligesom der er workshops hvor man kan fremstille forskellige ting.

Noget af det vi bemærkede her på redaktionen, er at Universe har mange bænke rundt om i parken, selv på en dag med mange gæster finde en bænk hvor man kunne hvile sig.

Der er også mange steder, hvor man kan trække sig lidt tilbage og få lidt ro til at styrke sig på hvis man har behov for dette.

Faktisk kunne man sagtens bruge minimum en hel dag til at gå rundt i Universe for at afprøve alle aktiviteter.

Parken rummer mange aktiviteter rundt om, men ikke altid lige let at finde hvor de er.

Parkens blå kube handler om vand og is. Hvis man har klaustrofobi så skal man ikke gå ind i gletsjerunnellen, da der nogle steder ikke er meget plads. Det samme gælder hvis man er utryg ved at gå på en svævende bro. Broen ryster svagt når man går på især på de to øverste etager af denne.

Bygningerne

Det er ikke kun parkens aktiviteter der er tænkt over, men også flere af bygningerne som er tekniske udfordrende at bygge med den måde som de er bygget på.

Naturens dag

Dagen hvor redaktionen besøgte Universe, havde besøg af ca 30 udstillere, som alle arbejdede med naturen på en eller anden måde. Det var spændende at besøge de forskellige udstillere, som fremviste deres produkter.

Den 28. september er næste temadag hos Universe hvor man har Science Festival med mange forskellige seje science oplevelser som Parken skriver på deres webside.

Hvis det er ligeså godt som denne dag vi besøgte Universe, så kan det kun blive godt. Det var en meget positiv oplevelse at opleve Naturens dag.

Handicapforhold

Universe er et af de attraktionssteder vi har besøgt, som har tænkt mest i gode handicapforhold ud fra det vi kikker på, når vi skal bedømme et attraktionssted på handicapforhold. Både de fysiske men også de psykiske handicapforhold er rimelig gode hos Universe.

Men når det er sagt, så er der altid mulighed for forbedringer både på fysiske og psykiske forhold, som vi så det. Blandt andet et par dørtrin der kunne forbedres for bedre færdsel for rollator og kørestolsbrugere, som dog er i småtingsafdelingen.

De steder, som vi så under besøget, var belægningen god også for rollator og kørestolsbrugere. Tit ser man underlag der kan være svære at køre på når de er våde, men dette har man haft med i tankerne da man anlagde parken.

Alle de steder vi så at der var toiletter til ”alm. Brugere” var der også etableret handicaptoilet ved siden af. Det er ikke så tit at man ser dette.

Universe er et sted, hvor man gerne kommer igen og det har vi også tænkt os.

 

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search