Bloggen

Vorbasse marked er ikke for handicappede

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Redaktionen har været et smurt fordi Vorbasse marked som afholdes i denne weekend for at kikke på aktivitetsmuligheder og handicapforholdene

Oplevelse 3 af 6 stjerner
Handicapforhold 2 af 6 stjerner
Økonomi: i den højere ende

Redaktionen har været et smurt fordi Vorbasse marked som afholdes i denne weekend for at kikke på aktivitetsmuligheder og handicapforholdene

Vorbasse marked er et af de største markeder der afholdes i Danmark, og prisniveauet holdes på det højere niveau på mange fronter.
Langt de fleste krammere har høje priser og man kan let komme af med mange penge hvis det er.

Der findes en del boder med spisevarer, men disse er i den absolut høje ende. Vi så en kebabboks til 85 kr og der har ikke meget i den. Et andet sted blev der solgt slushice til 55 kr for et glas.

Markedet besøges normalt af omkring ¼ million mennesker og det er ikke noget for personer, som har behov for at kunne være et sted hvor der ikke er ret mange. Selv en torsdag var der mange på markedet. Dog lagde vi mærke til at der ikke var så mange på campingpladsen som en tidligere gang vi besøgte markedet.

Selvom det er kræmmer og loppemarkedet så oplevede vi ikke meget af dette. Langt de fleste af kræmmerne ville ikke prutte om prisen. En af redaktionens testpersoner prøvede at forhandle om prisen på et par LP'er, men måtte betale fuld pris og kræmmeren smid LP'erne bagefter over til testpersonen. Ikke en rar handel der.

Markedet tager 50 kr pr bil til parkering, men desværre har man valgt at flytte handicapparkeringspladserne væk fra kræmmerområdet og over til fritidsområdet som ligger væk fra kræmmerområdet. Redaktionen talte med flere personer som var afhængig af hjælpemidler, og de fleste var utilfredse med de ændringer der var foretaget og de generelle handicapforhold der var på markedet. 

Dårlige handicapforhold på Vorbasse marked
Dårlige handicapforhold på Vorbasse markedVorbasse markedet har mange år på bagen og der må derfor kunne forvente at de har langt bedre handicapforhold end hvad de har. 

Redaktionen lagde mærke til at i næsten alle kræmmergader var der løst asfalt som ikke er nemt at køre på med en kørestol eller tilsvarende manuelt køretøj. Derfor når der er etableret sådanne faste gangarealer at de så var tromlet fast.

Flere steder hvor der var almindelige toiletter var der ikke etableret handicaptoiletter, men at disse var lagt ude i perfidien efter det vi kunne konstatere.  

Desværre var der ved flere af de spisesteder vi så ikke lagt niveaufri adgangsforhold så kørestolsbrugere kunne kører direkte ind.  Det samme gælder med siddepladser så personer der har behov for at kunne hvile sig under deres ophold på det kæmpeareal de mange stadepladser udgør sammen med de tre omrejsende tivolier der også er med på markedet 

På vores rundtur nåede vi ikke at kikke på tivoliområdet i de dagtimer vi var på besøg, men vi fornemmede høj musik

 

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search