Mad & Sove

Ny festival opstår i Tønder med Street Food

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Tønder Street Food Days ønsker at skabe en platform for god gastronomi i Tønder kommune

 Tønder: Street Food Days – lokal gastronomi ud på gaden sådan lyder det fra initiativgruppen bag den nye street food festival. 

Helt konkret løber "street food" initiativet af stablen i Tønder den 15.-16. juni løber et nyt ”Street Food”, hvor den vil fylde Skibbroen i Tønder med duften af lokal gastronomi. Man vil kunne opleve lokale restauratører tilberede lækker mad med et drys af lokale råvarer – nemt og enkelt. Her er gastronomiske oplevelser og god street food stemning i højsædet.

Gennem de seneste måneder har en lille fast besluttet initiativgruppe arbejdet indædt og målrettet på at sætte Tønder på madkortet.

"- Vi har med Tønder Street Food Days ønsket at skabe en platform, hvor vi kan promovere den gode gastronomi og de mange dygtige restauratører og fødevareproducenter, som vi har i Tønder Kommune. Nu får vi med Tønder Street Food Days et udstillingsvindue, hvor både vi lokale og turister kan opleve, hvad vores dygtige lokale restauratører kan byde på" siger Carsten Uggerholt Eriksen, der er en del af initiativgruppen bag Tønder Street Food Days, i en pressemeddelelse.

Vær med til at hylde den lokale gastronomi

Initiativgruppen håber på god opbakning fra både lokale og turister fra ind- og udland, der kan opleve og smage vores egns kunnen og sans for gode anretning.

Der er håb fra initiativtagerne om at der vil komme rigtig mange vil komme forbi og være med til at hylde vores egns gastronomi og produkter. Til formålet oprettes en facebook side for at få spredt budskabet, hvor der løbende vil være informationer om programmet og præsentationer af aktørerne og deres retter og produkter, siger Jesper Monsrud, der er en del af initiativgruppen.

Ca. 400 besøgende forventes der pr. dag i det store street food telt, der sættes op på Skibbroen. Her kan man købe en madret eller en drik for 25,- kroner. Maden laves af lokale restauratører, og der vil være spændende retter i alle afskygninger. Tønderborgere og turister fra ind- og udland kan opleve og smage vores egns kunnen og sans for gode anretning. Uden for det store street food telt vil der være mindre boder, hvor der kan købes lokalproducerede råvarer, drikke- og fødevareprodukter.

Der vil være åbent fredag d. 15. juni kl. 16 -21, og lørdag d. 16. juni kl. 12-20.

Lokale dyster i en amatørkonkurrence og i en ungdomskonkurrence

Der vil i forbindelse med Tønder Street Food Days være to konkurrencer. Den ene afholdes fredag og er en amatør kokkekonkurrence, hvor lokale med en kokkespire i maven kan konkurrere mod hinanden og skal tilberede en ret fra bunden. Konkurrencen bedømmes af et dommerpanel bestående af uddannede kokke.

Den anden konkurrence afholdes lørdag og er en ungdomskonkurrence, hvor elever fra lokale skoler dyster mod hinanden i gastronomiens ædle kunst. Også denne konkurrence bedømmes af fagfolk.

Redaktionen har forsøgt at få at vide om der er taget hensyn til handicapforhold - både de fysiske men også overfor personer som eksempelvis er diabetiker, glutenallergikere mm, men ved redaktionens slutning har vi ikke modtaget information om dette. Vi vender tilbage såfremt vi får dette oplyst.

FAKTA

Der vil være åbent fra fredag d. 15. juni kl. 16 -21, og lørdag d. 16. juni kl. 12 -20. Tønder Street Food Days afholdes på Skibbroens parkeringsområde ved Tønder gågade.

Initiativgruppen bag Tønder Street Food Days består af:
Carsten Uggerholt Eriksen, Det Blå Gymnasium og Tønder Handelsskole
Jesper Monsrud, Tønder Erhvervsråd
Lene Jensen, 4+
Per Sørensen, Tønder Handelsstandsforening
Knud Erich Jensen, frivillig
Anita Uggerholt Eriksen, Kommunalbestyrelsen

Tønder Street Food Days på Facebook
Facebooksiden lanceres onsdag den 16. maj 2018 og kommer til at hedde Tønder Street Food Days

Street Food konceptet
Street Food er - som navnet siger - grab 'n go mad på gaden. Et begreb, der har eksisteret i mange år – det bedste eksempel i Danmark er pølsevognen. Street Food er mad, der er "klar til at spise", som købes fra en madbod eller vogn.

Social & newsletter

Search