Cirkus

Cirkus Trapez fortsætter det høje niveau

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

En kold maj aften udenfor bliver hurtigt glemt da vi kommer ind i det store fortelt, hvor der er en stor salgsvogn med masser af dejlig guf. Vores to anmelderpiger vi havde med til dagens anmeldelse, prøvede popcornene, som blev spist hurtigt. De smager nemlig godt, sagde den mindste.

Stjerner: 6/6 – flot højt niveau som man ikke forventer af et cirkus på denne størrelse og alder

En kold maj aften udenfor bliver hurtigt glemt da vi kommer ind i det store fortelt, hvor der er en stor salgsvogn med masser af dejlig guf. Vores to anmelderpiger vi havde med til dagens anmeldelse, prøvede popcornene, som blev spist hurtigt. De smager nemlig godt, sagde den mindste.

Inde i teltet finder vi hurtigt en dejlig plads. Vil du sikker dig en god plads så kom i god tid, da pladserne er unummerede.

Mens vi sidder og venter lyder der dejlig levende musik fra cirkusorkesteret, som allerede er gået i gang.

Parret bag Cirkus Trapez har igen i år fået sammensat en flot forestilling på internationalt niveau, som man slet ikke forventer af et nyt ung cirkus med den størrelse som Cirkus Trapez er.

Ny stjerne i cirkus

En af de bærende kræfter igennem forestillingen er naturligvis kloven eller skal vi hellere sige komikeren eller jongløren Marc Dorfner, som mester mange discipliner indenfor cirkusverdens område. Et sand scoop at få Marc med i forestillingen, og han afløser på fornemmeste vis de spanske klovne som var med i den første sæson, som Cirkus Trapez turnerede rundt med sidste år.

Marc Dorfner får både børn og voksne til at more sig på bedste vis, og tiden løber afsted, når han er i manegen. Marc kommer egentlig ikke fra nogen cirkusfamilie, men er uddannet på en international skole for cirkuskunst i Berlin. Blandt andet forstår Marc at varme publikum op med sin morskab.

Desuden sørger Marc Dorfner også for at inddrage hele teltet i sine numre, som bare skal ses. Der er spænding for alle pengene med det han laver af spas. Desuden mestrer Marc også disciplinen med at stå på stige og jonglerer samtidig.

Som sprechstallmeister har Trapez fået fat i den meget erfarne Judy Glosted, som også tidligere har udfyldt denne rolle hos Cirkus Benneweis, hvor man tydeligt kan se at hun har et brændende hjerte for cirkus, og kommer også med en opfordring til publikum om at cirkus skal bevares.

Undervejs i forestillingen lyder flere gange den dejlige sangstemme som Judy har til flere af numrene.

Cirkus Trapez ikke uden at der også er nummer med trapez

Til årets forestilling har man hentet The Jackson family, hvor de to unge damer derfra Seraina og Michele udfører et trapez nummer helt oppe under teltkuplen og endda helt uden sikkerhedsline. Man sidder med hjertet oppe i halsen hele tiden, mens de to fremfører et dobbelt trapeznummer, der kræver den højeste koncentration for at fuldføre dette.

Det er et stykke tid siden vi sidst har anmeldt en cirkusforestilling, hvor der har været et trapeznummer hvor det er foregået uden sikkerhedslinie.

Et nummer, som vi ikke har set før, men som er meget seværdigt, er den flotte fremførelse som spanske Fina Micaelo fremfører med hårakrobatik. Man tænker kan det virkelig lade sig gøre, at det kan ske, at der kan laves alle de mange mulige og umulige akrobatiske tricks som Fina gør. Det kræver stor præcision og erfaring at kunne udføre så flot et nummer hængende i sit hår oppe under teltets dug.

Der er en meget flot scenografi i årets forestilling, så man sidder ikke og keder sig mellem de forskellige hovednumre i forestillingen, idet både Marc Dorfner og Marco jr Jackson fra Spanien underholder både store og små med deres pauserier.

Dyrerne skal ikke glemmes

Selvfølgelig har Cirkus Trapez også deres egen elefant med i forestillingen – Ramboline er trods sine 36 år meget adræt og giver en flot opvisning. Det er også muligt at ride på Ramboline i pausen, og vores ene anmelderbarn på kun 6 år prøvede at være oppe på Ramboline. Tak til Stine fra Cirkus Trapez for at hun tog en rundtur i manegen med pigen. ”Det er skide sjovt kom pigen strålende tilbage og fortalte, og tilføjede bagefter – Jeg vil være en som styrer elefanter i cirkus når jeg bliver stor”

Desuden har Cirkus Trapez også små ponyer og kameler med på årets turne, hvor der er flotte nummer der fremvises.

I pausen er der også mulighed for at kunne ride på en kamel, hvilket også flere børn gjorde ved dagens forestilling. Den anden af vores anmelderbørn, som normalt ikke tør komme op og prøve noget uden at hun skal have set det an, ville prøve kamelerne i dag. ”Det var meget blødt at ride på en kamel, fortalte hun bagefter og håber at hun igen kan komme til at ride på en kamel senere”

 

Årets forestilling afrundes med en smuk afslutning, som giver hele forestillingen en rød tråd.

Handicapforhold:
Toiletadgang er rimelig gode også for folk som er dårligt gående idet der er tillavet en bedre trappeadgang end hvad man normalt ser ved et cirkus.

Lydniveau: Højt men tag et par høretelefoner med, så dæmper det lyden. Vores største anmelderbarn er normalt lydfølsom men kunne godt tåle at se forestillingen uden høreværn.

Social & newsletter

Search