Cirkus

En topunderholdt eventyrlig MotorMille

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

I år turnerer Cirkus Arena med en forestillingen skabt af Motor Mille, og vi kan kun sige en ting. Når Cirkus Arena kommer til en by i nærheden af dig, så tag ind og oplev godt 2½ timers topunderholdning.Stjerner 6 af 6 stjerner

Handicap: Se bemærkning i slut af denne anmeldelse
Årets program: Det anbefales at købe årets programhæfte som er vigtigt flot lavet i år.

I år turnerer Cirkus Arena med en forestillingen skabt af Motor Mille, og vi kan kun sige en ting. Når Cirkus Arena kommer til en by i nærheden af dig, så tag ind og oplev godt 2½ timers topunderholdning.

Som alle der kender Motor Mille, så ved man at hun har hang til at sidde oppe i luftgyngen, og som noget nyt i år, hvor Motor Mille står for såvel ide, manuskript som instruktion så kan børn komme op og nærmest mærke teltdugen, hvor det er muligt at prøve luftakrobatens gynge for en lille fee på 40 kr. Vores anmelderbarn Victoria var også henne og afprøve dette, og kom tilbage som en stor solstråle. Det er vist ikke sidste gang hun har prøvet dette kunne vi forstå på hende. Hun udtalte "Det er mega sjovt at prøve at hænge deroppe, og I var så bitte små"

Motor Mille eller Mille Gori som hun også hedder, har fået sat en rigtig god forestilling sammen, som indeholder artister i topklasse. Efter åbningsnummeret hvor Mille danser med cirkusballetten, som det også sker flere gange i forestillingen, men man bliver ikke træt af dette, så sker der magic i topklasse når Frederic Jidinis gæster igen cirkus Arena ligesom han gjorde i 2014. 

Ligesom ved sin optræden sidste gang, så har Jidinis fremtryllet et fantastisk hæsblæsende nummer, som bare skal opleves hvor teltet var ved at lette flere gange af ren begjestring. Hvordan manden kan trylle sig selv og andre frem og væk i et køre et utroligt. Det er et nummer i verdensklasse og faktisk som vi husker det endnu bedre end sidste gang. Vores anmelderbørn var helt opslugt denne gang, og blev ikke bange for det skete jo ikke noget med dyrene denne gang. 

Samtidig vil vi rose nummeret for et flot lyssætning, der supplerer det magiske rigtigt godt og det samme er med musikken til nummeret. Faktisk er der en god lyssætning ved alle numre som det fuldender hele forestillingen. Samme kan siges om at man har nyfortolket hvordan musikken spiller sammen med udførelsen af de forskellige numre i forestillingen. Flere af dem var med livesang til, og vi kan kun opfordre til at man også tager at besøge forestillingen. Særlig nummeret som Mille synger ved det dressurnummer som Laura Berdino så flot fremfører burde udgives. Det er en meget smuk sang, som giver håb om at "Drømme du altid kan nå". (Arena's pressetjeneste oplyser på baggrund af denne anmeldelse at der allerede på premieredagen på Bellahøj i marts 2017 er der udgivet en CD med 7 sange, som kan købes i Arenas souvenirbod der er med rundt på årets forestilling - læs mere her, red)

Iøvrigt så er der en meget sød indledning på Laura Berdino's nummer som man bør se, hvor en af de yngste i Berdinofamilien kommer med ind i manegen. 

To andre af Berdino familien - Patrick og Oliver optræder med et suverænt nummer som en komisk duo og her er Motor Mille ikke bange for dem i starten af nummeret. Et nummer af høj klasse til stor morskab for alle, og de to fætre virker også til at de har det meget sjovt mens de er på.

Selvfølgelig skal publikum ikke snydes for husklovnen Jimmy Falco, som også gæster forestillingen et par gange, hvor publikum morer sig rigtigt godt og højt så folk der gik udenfor måtte have tænkt hvad foregår der i teltet.

Typisk ser man ikke nogen optræde med gravhunde, men russiske Diana har sin fulde kontrol over 6 dejlige gravhunde, hvor der er ingen grænser for hvad hun kan få sine hunde til at gøre. Virkeligt flot nummer, og vi havde ikke set det komme at gravhunde også kan optræde sådan.

Faktisk foregår en hel del af de numre som Cirkus Arena har med i år i luften eller hvor man bruger højden til dette. Den rumænske duo Costache er i topform med deres nærmest halsbrækkende nummer hvor han bærer hende, som hun hænger i en meget høj stang. Et nummer, der bare skal ses.

Og ikke mindst så skal publikum da ikke snydes for Arenas mange dyr, og naturligvis kommer også Arena's Jenny, Lara og Jungla ind i managen sammen med deres bedste ven Rudi. Eller gør de for de er jo bange for mus og er musen kommer da der er spild popcorn på gulvet. Det får man at se i forestillingen. 

Iøvrigt popcorn - de smager rigtigt dejligt og der kan købes andre fornødenheder både varnt og koldt ude i forteltet.

Årets forestilling er i topklasse, og vi giver som sagt 6 af 6 stjerner - noget af det bedste vi har set i Cirkus Arena igennem de sidste år. Hvis det bliver bedre næste år så må vi have udvidet vores stjerneantal. Totalt underholdt og tiden render meget stærkt sådan som vi oplevede årets forestilling, hvor MotorMille er historiefortæller. Motor Mille er med rundt indtil udgangen af maj, hvorefter Bubber overtager fortællerrollen. Dog mens Cirkus Arena gæster Bornholm er det sidste års medvært Sara Maria som har fortællerrollen i forestillingen.

Handicapforhold:

Ved toiletterne er der forholdsvis gode trapper, så man kan komme op og ned, dog kan det være lidt svært for rigtigt dårligt gående og det samme for kørestolsbrugere.

Lysforholdene under forestillingen er forholdsvis gode i år og der er ikke så meget glimmerlys, da lysopsætningen handicapmæssigt faktisk er gode som vi ser det

Lydforholdene under forestillingen er lidt høj, og derfor kan det anbefales at man tager et par gode høreværn med, hvis man er meget sensitiv da dette vil hjælpe. 

Sensitiv: Er man meget sensitiv så kan en plads på hovedområdet være lidt som så, hvis man ikke kan tåle alt for mange omkring sig. Så er det bedre at søge lidt ud i siderne, hvis man ønsker dette. Til den forestilling vi så i Fredericia var hovedområdet nærmest fyldt og der var nogle få pladser i siderne tilbage. Men vi kan godt forstå at folk tager ind og ser forestillingen.

Er du kørestolsbruger, så har du mulighed for at komme ind på gulvet via sceneindgangen, og der er rampe op til trægulvet, som er rimelig fint at køre på, sådan som vi kunne konstatere dette.

Social & newsletter

Search