Blog list ad

WOW-Park Billund – en dag med udfordrende oplevelser

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Reklame – Redaktionen modtog billetter, så vi kunne komme ind og beskrive aktivitetsparken, men denne artikel er skrevet udfra FERIEaktivitets manifest og anmelderpolitik

WOW park i Billund og Skjern er ikke med i regeringens sommerpakke med ½ pris. Da redaktionen besøgte WOW Park i Billund den 27. juli 2020 var der også et behersket antal besøgende – der var mange men alligevel var der plads til alle, og ventetider til at prøve de forskellige udfordringer var meget gæstevenlige.

WOW Park Billund er ca 3 gange større end den første WOW park i Skjern, og i Billund er der 38 forskellige aktiviteter man kan afprøve, når adgangen er betalt eller hvis man har et årskort. Årskort kan nemt betale sig så vi hvor der allerede ved 2. besøg er der besparelse på indgangsprisen.

Vi vil anbefale, at man køber et årskort hvis man gerne vil igennem alle aktiviteter, da det er svært at nå igennem 38 aktiviteter i løbet af en dag. Under vores besøg måtte vi springe flere over da der kan bruges meget tid ved de enkelte aktiviteter, og gerne mere end hvad vi gjorde under vores besøg.

Skovens aktiviteter er større hits end dem foran skoven

Vores testerbørn, som består af autistbørn, fik afprøvet en hel del af aktiviteter i parken. Her var det især de aktiviteter, som foregår i træerne med giga net nogle af dem er på hele 300 m2 store net og svævebaner som er det store hits.

Dog var edderkoppen, flagermusen samt gederne også et stort hit hos testerbørnene.

Aktiviteter gode til autister og ADHDpersoner

Aktiviteter er placeret både så de ligger lige op ad hinanden men også flere ligger selvstændigt, så autister og personer med ADHD kan bruge disse aktiviteter og samtidig være lidt for sig selv.

Dette så vi ved Mariehønen, som ligger lidt for sig selv i den gule zone. Wowpark Billund er opdelt i 6 zoner, så der er også nemmere at finde rundt og for os kunne vi også bedre huske hvad var det vi havde fået afprøvet og hvad manglede vi.

Mariehønen er en af indtil flere aktiviteter, hvor der også er bolde i giga net, hvor gæsterne kan lege med disse.

Bolde ses også tit at stimulere personer med autisme og ADHD, hvorfor det også er godt set fra WOWpark at tilføje dette element med boldene i aktiviteterne i træerne.

Nogle steder var testerbørnene svære at få til at komme videre til de andre aktiviteter, da de hyggede og morede sig i trætoppene.

Enkelte steder foregår aktiviteter meget højt oppe, så der er ikke højdeskræk man skal have, men der er sørget godt for sikkerheden over det hele.

Den ene af vores testerbørn bemærkede flere gange, at der er forholdsvis lav højde i træhytterne, hvor han gerne havde set at der havde været større højde i hytterne, så de er nemmere at være i, når man er deroppe i træerne.

Hver ved aktivitet er der tydelige skilte, så det er let for gæsterne at se hvor mange der kan benytte den enkelte aktivitet ad gangen og øvrige retningslinjer for aktiviteten.

Ligeledes har WOWpark også vist ved de enkelte aktiviteter hvor langt gæsterne skal holde afstand for at overholde Convid-19 restriktionerne. Vi så også hvordan personale går rundt og desinficere reb mm.  

Adgangsforhold på gangstier

Langt det meste af de stier, som WOWpark Billund består af, er grusstier med store småsten. Grusstierne kan være lidt svære at forcere for personer med fysiske ganghandicaps. Især hvis der anvendes rollator eller manuel kørestol. Stedet skriver godt nok på deres webside, at de har haft en del i kørestol, men vi vurderer at det kan være svært at benytte en manuel kørestol, og flere steder er der anvendt grov flis som underlag.

Redaktionen havde en rollator ved, og her var der flere gange, at denne var ved at kippe over grundet de småsten, som lå oven på stierne.

Arealerne egner sig godt til fysiske aktive personer, som kan se 3D syn. Vores testerbarn som ikke har 3D syn snublede et par gange i terrænet.

Har man behov for at kunne sætte sig og hvile mellem aktiviteterne, så er der også bænke placeret rundt om i parken.

Aktiviteter til lidt større børn savnes

Vores testerbørn i alderen fra 10-14 år savnede rundt dagens rundtur flere aktiviteter til lidt større børn, da flere af klatreaktiviteter er beregnet til mindre børn, og kan derfor være svært at benytte for større høje børn.

Det ene testerbarn måtte opgive at klatre op i Storkereden, hvor man klatre lodret op med afsatser hvor man skal vende sig inde i klatretårnet.

Et enkelt spisested og kun et selvstændigt sted med issalg

Modsat mange andre aktivitetssteder så har WOWpark kun et enkelt centralt beliggende spisested, som har åben fra kl 11-15.30. Ligeledes er der kun et enkelt sted hvor man kan købe gammeldaws vafler og slushice.

Priserne kan diskuteres, men 40 kr for en mindre softice synes vi var lige i overkanten.

Hvornår skal vi så igen i WOWpark?

Da dagen var omme, og ikke alle aktiviteter var nået at blive gennemtestet af testerbørnene spurgte især den mindste om hvornår de igen skulle besøge WOW park Billund.

Handicapforhold:

WOW park Billunds aktiviteter egner sig særligt til aktive personer, som ikke har fysiske handicaps grundet at aktiviteterne foregår i træer, gang på net og lignende.

Personer, som anvender blindestok eller albuestok, vil også have udfordringer med at benytte de enkelte aktiviteter.

Derimod vil personer med autisme og ADHD have gode muligheder for at anvende de enkelte aktiviteter, som vi har nævnt i ovennævnte oplevelser.

Der findes efter det vi så et enkelt sted i parken hvor der er toiletter, her er også handicap-toilet, dog med kantforcering. Toiletterne er i øvrigt en oplevelse i sig selv, som du skal gøre dig den oplevelse at opleve. Indretningen falder helt i tråd med parkens naturlige forhold til naturen.

Oplevelsesværdi samlet: 4 af 6 stjerner
Handicapforhold: Fysisk handicap 1 af 6 stjerner
Handicapforhold: Psykisk handicap 4 af 6 stjener

 

Tivoli – En oplevelse men ikke handicapvenlig

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Tivoli – En oplevelse men ikke handicapvenlig

Tivoli i København er en international kendt dansk attraktion som er kendt for sine forlystelser, der omkredser om HC Andersens eventyr.

Jeres udsendte testpersoner var forbi i sidste uge for at se Carstensens gamle have an.

Trods udenfor området hvor Tivoli ligger er rimeligt plant, så kan man ikke sige det om Tivoli området. Der er mange niveauer, hvor det går op og ned. Allerede hvis man kommer fra hovedindgangen, så oplever man dette.

I øvrigt kan man finde handicaptoiletter kun ved hovedindgangen og et andet sted i Tivoli, hvilket man kan undre sig over at Tivoli ikke gør mere for personer med specielle fysiske behov som kørestolsbrugere og dårligt gående.

Handicaptoilettet, som ligger ved hovedindgangen, er placeret i kælderniveau, hvor man skal ned af en relativ stejl adgangsvej for at kunne komme til dette toilet.

Tivoli har mange attraktioner, men der er ikke gjort meget ud af at gøre disse tilgængelig for kørestolsbrugere og dårligt gående. Flere af attraktioner ligger i 1. sals niveau med trapper som eksempelvis himmelskibet.

Personalet udviste flere gange ligegyldighed overfor gæster

I forbindelse med test af flere af attraktioner oplevede vi kontrollanter, der i deres opførsel overfor vores testpersoner, udviste en ligegyldighed om man fik en god oplevelse i haven.

Det ene af tilfældene var i Aquila, hvor en kontrollant var ved at ødelægge en af vores testpersoners skuldre idet denne med meget magt pressede sikkerhedsbeskyttelsen længere ned, såsom der var ikke plads til at vedkommende kunne være i stolen.

I et andet tilfælde fik en anden af vores testpersoner sin overarm klemt i Tik Tak, da sikkerhedsforanstaltningen skulle spændes og kontrollanten gav ikke vejledning i hvordan testpersonen ellers kunne sidde så vedkommende ikke fik arm i klemme.

Generelt for højt prisniveau

Under vores gennemgang i haven studerede vi også prisniveauet for føde og drikkevarer, hvilket vi fandt meget højt sammenlignet med andre topattraktioner.

Udover det høje prisniveau for spise og drikke, så skal man også i modsætning til Bakken betale for entreen. Begge steder er der også betaling for turpas som begge ligger nogenlunde på linje med hinanden.

Begge steder har ledsagerturpas til den som har ledsagerkort.

Manglende tilgængelighed både fysisk og psykisk

Under vores besøg i Tivoli fandt vi meget dårlige tilgængeligheder både overfor fysiske specielle behov men også overfor personer med psykisk specielle behov.

Det overraskede os en del, at der ikke er flere bænke rundt om i Carstensens have end der er placeret således at dårligt gående kan tage et hvil mens dem de har med kan prøve forlystelserne.

Den eneste forlystelse vi oplevelse som er venlig overfor personer med psykiske behov, er forlystelsen den flyvende kuffert. Dog er denne så ikke særlig fysisk handicapvenlig da man skal gå ned ad en trappe til kælderniveau for at kunne komme til forlystelsen.

Tivoli skriver på deres webside ”GÆSTER MED FUNKTIONSNEDSÆTTELSE. For Gæster med funktionsnedsættelse er der masser af oplevelser at glæde sig til i Tivoli. Kom i Haven og nyd de smukke blomster, en god frokost eller tag sågar en tur i en af de mange forlystelser

Desværre kan jeres udsendte ikke genkende denne beskrivelse af Tivoli, som Tivoli selv beskriver havens forhold. Der var ikke mange blomster og maden var alt for dyr til at kunne indtages.

Alt i alt set med handicapforholdsbriller er Tivoli en meget kedelig attraktion, hvor der er plads til mange forbedringer af handicaptilgængeligheder både de fysiske men også de psykiske. Med de dårlige forhold trækker det godt ned i oplevelsesværdien af attraktionen.

Vis-hensyn-kort blev ikke omtalt i billetcentret trods fremvisning af ledsagerkort

Tivoli reklamerer ellers med på deres webside, at de har Vis-hensyn-ordning, når man fremviser ledsagerkort fra DH. Jeres udsendte fremsendte ledsagerkort på to af jeres udsendte, men billetdamen fortalte ikke noget om vis-hensyn-kort ordningen, hvilket kan undre os, når man ellers reklamerer med dette.

Oplevelse 3 af 6 stjerner
Handicapforhold 2 af 6 stjerner

 

Bakken - en sjov oplevelse bare ikke for handicappede

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Bakken har et slogan der hedder ”Der er noget som snakken, der er sjovest på Bakken”. Men de burde tilføje ”Handicapforholdene har så fået en nedtur på Bakken.”

Allerede når man ankommer i bil oplever man som person med handicap, at Bakken ikke tager hensyn til handicapbilister. Mange steder er der gratis parkering for bilister der ikke kan anvende offentlige transportsmidler, men er nødsaget til at skulle bruge bil til at kunne komme frem på.

På Bakken tilgodeser man ikke handicappede, der er nødsaget til at skulle anvende bil. Her skal de betale 70 kr for parkering, hvilket må anses som meget højt beløb for at kunne parkere sin handicapbil.

Når man så kommer ind på området, så oplever man allerede der at der ikke er nemt at færdes med kørestol eller gå hvis man har svært ved dette, grundet de stejle stigninger der ligger.

Turpas

Hvis du køber et Copenhagen City Pass kan du få udleveret et turpas til Bakkens forlystelser. Dog er det ikke alle forlystelser, det er muligt at bruge turpasset på, oplevede et af jeres udsendte testbørn, som ville prøve en flyvesimulator, hvilket var svært for denne at kunne forstå.

Har man ledsagerkort, kan denne også få et ekstra ledsagerpas på når der købes turpas, således at ledsager kan komme med op i forlystelse og hjælpe personen.

Bakkemedarbejder skramte vores anmelderbarn

Bakken skriver at det skal være sjovt at være på Bakken, men en ansat i forlystelsen ”Frøen” skramte en af jeres udsendte anmelderbørn, som er autist, og denne blev helt ude af dette, at der måtte bruges tid på at få denne rolig igen. Vedkommende medarbejder sprang ud foran testbarnet og råbte ”Pandamania” – det stod på barnets trøje.

Da vi påtalte dette overfor vedkommende medarbejder, at dette ikke var i orden, svarede denne igen at han kunne tilkalde hans chef, hvilket vi opfattede som truende idet vi ikke skulle påtale overfor ham at det ikke var i orden at opføre sig sådan.

Mange forlystelser ikke egnet til personer med handicap

Under vores besøg kikkede vi på, om forlystelserne er egnet til personer i kørestol, dårligt gående og tilsvarende, men det er meget få som kan få betegnelsen egnet, da der er trapper ved langt de fleste forlystelser.

Oplevelsesværdi: 3 af 6 stjerner
Handicapforhold: 1 af 6 stjerner

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search