Cirkus

Bella bella illustrazione

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Cirkus Trapez havde urpremiere i Jels den 18. maj i år, så det var med stor spænding redaktionen på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk så frem til at komme til forestillingen i Tønder, da det nye turnerende cirkus lagde vejen forbi. Cirkus Trapez er skabt af Isabella Enoch Sosman og Bernhard Kaselowsky. 

Udenfor er det meget varm, men alligevel er der fundet en del mennesker indenfor for at se en spændende forestilling. 

Ferie-Fritidsaktiviteter anbefaler, at man kommer i god tid så man har mulighed for at komme til at se de forskellige dyr der medvirker i årets forestilling. Her kan du se flere forskellige racer af heste, kameler, geder, køer og en enkelt hund. Desuden er det en god ide at komme i god tid, da der er unummerede pladser.

Direktøren Berhard Kaselowsky er kendt for sin Ramboline, men i Cirkus Trapez's ca 2 timer lange forestilling starter han ud med smukke araberhingste i en flot dresseur, mens Isabella Enoch hænger i en trapez over hestene mens de er i managen, hvor der også er 4 små ponyer som viser deres kunne. Vil du vide hvorfor Cirkus Trapez er kommet til at hedde Trapez så kom hen og se forestillingen, som er værd at komme indenfor at se. 

Isabella optræder også med to heste - en stor og lille i nummeret Mini og Maxi. Det er et udmærket nummer, hvor forestillingens gæster blandt andet ser hvordan man får en pony igennem en stor hest i smuk harmoni. Udfra vores research er det første gang i Isabella's cirkuskarrierer, at hun optræder med dyr. 

Popeys familien - en stor oplevelse

Som det ses oftest i en del af de små og mellemstore cirkus, så er der to cirkusfamilier som bærer forestillingen igennem med forskellige artistoptræden. Dette sker også i årets forestilling hos Cirkus Trapez. Isabella Enoch har flere medlemmer af den gammel spanske Popey cirkus familie til at tage med rundt i Danmark denne sommer. Det er et godt valg, som er med til at bære forestillingen godt igennem for cirkusgæsterne. Den spanske familie med fransk islæt har produceret generationer af klovne, hvoraf nogle er blevet store cirkusstjerner i Spanien og i udlandet.

Det er blandt de klassiske klovne som blive præsenteret som whiteface men også ind imellem de øvrige nummer ser vi især papa Popey som karakterklovnen med små bidder der refererer til enten det der lige er sket eller som skal ske i forestillingen. Papa Popey giver den blandt andet som jonglør hvor han skal have 9 bolde i luften på en gang. Kan det lade sig gøre ser du i forestillingen.

En anden og også meget skægt indslag han kommer med er pauseindslaget hvor Papa skal prøve at vise hvordan han er illusionist. Men et andet medlem af familien Popey er en sand illusionist. Det er Jospeh Popey som optræder med et magic show, som nok er det bedste illusionsnummer vi på redaktionen har set i cirkus gennem flere år. Med sine blot 28 år er han udover at være en fremragende whiteface klovn også den forunderlige og mystiske magiske og fortryllende magiker, der får ting til at forsvinde ud af den blå luft. Det er ikke små dyr men både store hunde og mennesker der forsvinder eller bliver fremtryllet. Nok forestillingens absolut bedste nummer, og tangerer nok til at være et af de absolut bedste numre vi har set blandt de forskellige cirkus vi har anmeldt i 2016. 

Der er ikke noget at sige til at Joseph Popey har vundet guldmedalje ved festivalen for unge lovende fremtidige artister på den internationale cirkusfestival i Albacete i Spanien. 

Levende musik og ikke blot mimik hos de optrædende klovne er et ekstra plus, og de gør det godt igennem hele forestillingen med de forskellige numre, hvor de bruger deres instrumenter. Selvom det sidste nummer med Popey kan virke lidt langstræk lige inden pausen, så er det meget underholdende om den rørende kærlighedshistorie der bliver opført mellem de to klovne der er udklædt som bier.

I forhold til andre cirkus så når Popey family alligevel at fylde hele teltet ud, trods de som klovne ikke bruger at tage publikum ind i managen, så bliver gæsterne alligevel involveret i deres spas. 

Levende køer

Kan man have køer i cirkus? Altså de levende som siger muuuhhhhhhh, og kan de optræde? Ja er svaret til begge spørgsmål. I årets forestilling kan du som publikum opleve køer helt tæt på helt ud over logekanten, når køerne træder op på managekanten og kommer helt ind over første logerække. 

Det er David Osman som fremfører køerne. 

Hula hop nummer på ny måde

Oftest ser man ikke optræden med hula hop ringe, hvor der er en kombination af andet. Men det sørger Desy Rico, der tilhører 3. generation af to berømte cirkusfamilier, og har trænet dans og hulahop siden hun var kun 8 år. Det har også betydet at hun har optrådt de store steder i Europa. I årets forestilling kan du se hvordan hun takler at have 6 hulahop ringe samtidig og indimellem får publikum også lejlighed til at se flot spansk flamingo som hun udfører. 

 

Hoppende bolde

David Sosman, som er søn af Isabella Enoch, er hjemme mellem hans studier for at optræde i managen og det er et flot nummer, som han laver med hoppende bolde. Redaktionen mindes ikke, at vi tidligere har set en jonglør bruge glas som underlagt for sin jonglering med de mange bolde han har i luften og mellem sig under hele det tempofyldte nummer.

 

 

Ramboline skal ikke glemmes

Hvem kender ikke elefanten Ramboline herhjemme i Danmark. Hun kender nærmest af alle, som har besøgt Cirkus Danneborg, hvor hun tidligere har optrådt. Nu optræder hun sammen med Bernhard Kaselowsky og det blot 17 årige stjerneskud Stine-Marie Greisen fra Kolding. Stine-Marie håndterer på flot vis Ramboline, hvor hun blandt når at stå op på elefanten mens den drejer rundt. 

Stine-Marie optræder også i et andet nummer med nummer, hvor bjerggeder optræder, som vi kun kan anbefale at man kommer ind og ser. Dog er der lidt for meget skiften af rekvisitter i det nummer, så man får næsten ondt af de cirkusstewards som skal skifte rekvisitter hele tiden. 

Sidst men ikke mindst skal også nævnes et flot udført akrobatiknummer som Gino Ramos udfører højt oppe under teltets top - tag ind og se det kan vi kun anbefale. 

Familiecirkus kan man roligt kalde Cirkus Trapez, hvor der er både for børn og voksne. I år turnerer Cirkua Trapez vest for Storebælt, og du kan se turneplanen på deres webside.

 

Handicapforhold

Cirkus Trapez tilbyder ledsagerkortordning. Der er gode adgangsforhold til selve teltet, idet der ikke benyttes træunderlag i flere niveauer. Nogenlunde adgangsforhold til toiletvogn, som er opdelt til damer og mænd. Dog kan kørestolsbrugere og svært gangsbesværede ikke bruge disse grundet niveauforskellige 

Oplevelsen: 5 af 6 stjerner
Handicapforhold 4 af 6 stjerner

Billetter og yderligere oplysninger om Cirkus Trapez kan læse på dette link (åbner i nyt vindue)

Social & newsletter

Search