Festival

Tall ship race Esbjerg 2018 – ship-o-høj et event

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Esbjerg Havn, der i år fejrer 150-års jubilæum, lagde havn til Tall ship race, der er en kapsejlads som starter i England, hvor Esbjerg havn er 1. etapepunkt, hvorefter feltet skal til Stavanger i Norge for endeligt at slutte i Holland.

Hele eventet på Esbjerg havn var rigtig spændende, med alle de sejlskibe som de besøgende kunne se på nærmeste afstand. Under vores ophold på havnen var der flere af skibene som havde åben, men desværre ikke alle.

Flere af redaktionens anmeldere fandt det meget interessant at kunne komme på blandt andet de store russiske skoleskibe, hvor det var muligt at se hvordan det hele var klar til at sætte de store sejl igen. En oplevelse, som var meget spændende for både de store og små.

Sikkerheden på et af de helt store russiske skoleskibe …… var i ekstra højde, hvor der var en metaldetektor man som besøgende skulle igennem for at kunne komme ind og opleve dette flotte skib.

En af de andre spændende skibe var også fra Rusland. Det var spanuldt….., som er bygget i 1999 men er en kopi af et af de handelsskibe der sejlede rundt i 1700-tallet. Sejlskibet har også været med i indtil flere filmproduktioner. Rigtig spændende at kunne se hvordan et skib fra dengang så ud – det var en oplevelse i sig selv.

På kajen var der en hel del boder, hvor man kunne købe forskellige udlandske produkter. Der var både engelske slik, italienske oste og meget andet, som de besøgende kunne enten fortære under opholdet eller tage med hjem.

Handicapforholdene:

Toiletterne var både almindelige men der var også handicaptoiletter nærmeste ved alle de toiletsteder vi så. Dog kunne man måske godt ønske sig lidt bedre skiltning af handicaptoiletterne, hvor et par steder var de trukket lidt tilbage så de ikke kunne ses lige med det samme.

Vi savnede siddepladser mange steder til personer med dårlig gangfunktion, således at disse kunne sidde og hvile sig. Heriblandt ved den store scene kunne vi godt havde tænkt os bedre siddefaciliteter. Der var godt nok nogle designerstole, men egner sig ikke til personer på dårlig gangfunktion.

Hos blandt andet det Faglige Hus havde man helt glemt at etablere en rampe op til deres platform, hvilket der burde havde været for at sikker lige adgang også for handicappede.

 

Vi ser frem til næste Tall Ship i Esbjerg. Dog vil vi der sætte to dage af til at opleve de mange sejlskibe. Det kan man ikke nå på en dag hvis man virkelig vil se disse.

Samtidig skal der ikke glemmes den gode musik der var fra både en stor hovedscene samt nogle små scener rundt omkring på havnearealet.

Oplevelse 4 af 6 stjerner

Handicapforhold 3 af 6 stjerner

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search