Festival

Kagefestival med store begyndervanskeligheder

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Tønder lagde i dag plads til Sønderjydsk kagefestival – den sødeste festival, havde arrangørerne skrevet.

Samtidig med at der var festivalslørdag sidste lørdag i august lagde Tønders gågadesystem også plads til Sønderjysk kagefestival.

Det var ligefrem ikke den sødeste festival, men nærmere kaos redaktionen fandt. Da redaktionen ankommer på gågaden er der ingen som ved hvor DM i brødtorte skal afvikles, og vi måtte spørger flere før vi fik svar på hvor det var.

Det samme er, da vi forsøger at finde ud af hvor man kunne få fat i billet til den store kagerute. Da vi endelig får at vide hvor vi skal hen for at høre om der er flere billetter, så får vi at vide at de har 150 billetter man havde lavet var udsolgt. Ifølge det vi fandt ud af, så var de billetter allerede udsolgt inden kagefestivalens afholdelse uden at man havde udvidet antallet af billetter selvom det er på en festivalslørdag, hvor der er mange på gågaden.

Redaktionen kunne hellere ikke få et pressekit, som det ellers er normalt at give pressen, så vi kan fortælle nærmere om hvad der sker. Vi fik at vide, at det kunne man ikke gøre for der var presse også fra Hamburg og flere andre steder.

Da vi ikke har information om hvilke kager man har kunnet nyde på den store kagerute, kan vi ikke fortælle dig om hvad de få med billetter fik at spise.

Vi iagttog en hel del som var meget utilfredse med at de ikke kunne få en billet til kageruten.

Små smagsprøver

EUC skal roses for de velsmagende kager som de tilbød små smagsprøver af, øvrige steder var det ikke muligt at få smagsprøver der hvor vi forsøgte. Et af de steder vi besøgte, var der udfordringer med at komme ind, da man ikke havde etableret en kørestols/gangsbesværlig indgang for sådanne personer.

DM i brødtorte

Brødtorte er en special sønderjysk lagkage, som mange i Sønderjylland holder af. Det er en lagkage, der blandt andet består af en rugbrødsbund og med flødeskum mm.

8 personer valgte at deltage i det første DM i brødtorte, hvor et udvalgt dommerpanel smagte sig igennem. Blandt dommerne var der flere bud på en vinder, og den samlede vinder blev Walter Petersen. Han fortalte på scenen at hans far var konditor i Uge (lille landsby øst for Tinglev) og at han som barn derfor var med mange gange til at fremstille brødtorte der. Efterfølgende har han brugt familieopskriften mange gange, og har også serveret 100vis som han udtrykte det på Hagge’s. Hagge’s er Tønder Festivalens lokale musiksted.

Webside med store tilgængelighedsudfordringer

Den Sønderjyske kagefestival, der er offentligt finansieret, har også en webside, som fortæller om festivalen, men den lider desværre af store webtilgængelighedsudfordringer, så de slet ikke lever op til standarden på området, hvilket er synd for alle dem som lider af synsudfordringer.

Man kunne ønske sig, at til næste gang at festivalen afholdes i april 2022, at man har rettet op de mange begynderfejl som festivalen i dag har vist for baggrunden for festivalen er som grundlag rigtig god, bare der kommer mere styr på de nævnte ting vi har oplevet.

Derfor kan vi desværre til dette års kagestival kun give 2 af 6 stjerner

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search