Bloggen

Flere skal ud og opleve Danmark

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Erhvervsministeriet har sammen med flere turismeorganisationer sat en ny kampagne igang hvor man gerne vil have danskerne til at genopdage Danmark og de mange oplevelser der er herhjemme

Under overskriften "Meget mere end bare Danmark" lægges der op til at ferie i Danmark er et godt alternativ til en sommerferie i udlandet

Kampagnen er skabt grundet at turismeerhvervet er hårdt ramt af den globale corona-krise, hvor smittefaren har lukket det meste af verden ned. Det åbner så nye muligheder for at finde ud af hvad de nære omgivelser har af oplevelser.

”Danmark er et skønt ferieland. Men nogle af de steder, der er rigtig dejlige at være er samtidig også rigtig hårdt ramt af corona-krisen. Så vi skal have flere danskere til at holde mere ferie i Danmark i år. Nogle vil tage deres første badetur i Vesterhavet i år. Andre vil måske genopdage Bornholms rokkesten og røgerier. Og andre igen vil besøge fynske herregårde i jagten på gode natur- og madoplevelser. Vi skal inspirere både dem, der vil holde flere ugers ferie i Danmark og dem, der kun skal ud på endagsture”, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Bredt samarbejde om kampagnen 

Bag den nye kampagne står 19 danske destinationer, Brancheforeningen Danske Destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme, Dansk Storbyturisme og VisitDenmark. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har bevilliget 10,3 mio. kr., og en gruppe af de store offentlige aktører i dansk turisme bidrager med yderligere 10,7 mio. kr. til kampagnen. 

Megetmereendbaredanmark.dk kan du også finde en konkurrence, hvor der er et større gavekort på højkant

FAKTA: TURISME I DANMARK

Turismen har igennem de senere år været et vigtigt væksterhverv i Danmark, som før krisen skabte en omsætning på 132,5 mia. kr. og 169.000 fuldtidsarbejdspladser i Danmark.

Den positive udvikling har corona-krisen aktuelt sat i stå. Regeringen har gennemført en række hjælpepakker, der blandt andet har været med til at holde hånden under turismevirksomhederne.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af danskere, der holder ferie i Danmark, er steget de senere år. Det er med andre ord blevet mere populært at holde ferie i Danmark, men der er fortsat cirka 40 procent af danskerne, der stadig ikke holder ferie herhjemme, viser tal fra VisitDenmark. Der er med andre ord stadig et stort potentiale i markedet.

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search