Blog

Træn samkørsels-smalltalk på Kulturnatten

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Du kan få testet dine samtaleevner, når Vejdirektoratet introducerer Danmarks første samkørselsimulator. Det sker ved Transportministeriet på Kulturnatten i København fredag den 14. oktober, hvor der også vil være en lang række andre aktiviteter.

Samkørsel er en nem og hyggelig måde at mindske trængslen på de danske veje, hvor man ovenikøbet samtidig kan spare penge og skåne klimaet. Men det kan også være lidt angstprovokerende for mange at skulle køre sammen med én, de måske ikke kender så godt. Hvad skal man overhovedet snakke om på turen?

Det bliver der mulighed for at træne, når Vejdirektoratet til Kulturnatten i København tropper op med intet mindre end Danmarks (og måske verdens) første samkørselsimulator. Her kan du sætte dig i førersædet på simulatoren og under en kort, virtuel køretur få trænet din ”samkørsels-smalltalk”.

I Vejdirektoratets telt kan du desuden få en gratis kop kaffe og vinde et sæt genopladelige cykellygter ved at komme med én af de bedste grunde til at hoppe på cyklen.

Det kommer alt sammen til at foregå fredag den 14. oktober ved Transportministeriet på Frederiksholms Kanal 27, 1220 København K.

Her vil du også kunne møde en række af Transportministeriets styrelser og andre aktører med tilknytning til ministeriet, der alle medbringer forskellige aktiviteter.

Fordele ved samkørsel

De danske bilister spilder omkring 365.000 timer om dagen på grund af forsinkelser og kø på vejen. Det svarer til 84 millioner timer om året eller cirka 10 minutter per bilist per hverdag.

Derfor kører Vejdirektoratet netop nu en kampagne, der skal forsøge at få flere danskere til at køre sammen. Det er der nemlig mange fordele ved som for eksempel:

  • Færre biler på vejene så det er nemmere at komme frem
  • Flere at dele benzinregningen med
  • Mindre CO2-udledning per person
  • En hyggeligere tur når der er nogen at snakke med

Læs mere om samkørsel og prøv samkørselsberegneren

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search