Natur

Tril op ad Råbjerg Mile på udlagte køreplader

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Kørestolsbrugere og folk med rollator og klapvogn kan opleve Danmarks største vandreklit, efter at Naturstyrelsen har lagt køreplader ud i sandet

Igen i år er det muligt for kørestolsbrugere og folk med rollator og klapvognat kunne få adgang til det fascinerende nordjyske ørkenlandskab Råbjerg Mile. Det er nu 14. år i træk at dette kan lade sig gøre.

Skovrider Jesper Blom Hansen, Naturstyrelsen Vendsyssel fortæller at det er ekstra oplagt at de udlægger køreplader igen i år, hvor der er mange som bliver i Danmark og nyder den fantastiske udsigt fra milens top.

 

Samtidig opfordrer han til at man skal komme tidligt eller sent på dagen, hvis man vil undgå den værste trængsel.

Kørebanen er 350-400 meter lang, hvilket betyder, at man kan komme så højt op i sandmasserne, at man får fornemmelsen af være midt på Skagen Odde. Herfra kan man se både Skagerrak og Kattegat, da vandreklitterne er de højeste punkter på Skagens Odde.

Sandet bestemmer

Råbjerg Mile er en af de største af sin art i Europa, og er en miniørken på over én kvadratkilometer. Det højeste punkt er cirka 40 meter over havet. Alene størrelsen gør milen mange besøg værd. At vandreklitten også bevæger sig omkring 25 meter hvert år, gør blot stedet endnu mere interessant fortæller skovrideren videre i den udsendte pressemeddelelse FERIEaktivitet.dk har modtaget.

"Der er mange, der spørger os, hvorfor vi ikke lader kørepladerne ligge, så folk kan benytte dem hele året rundt. Hvor end vi gerne ville, så kan det desværre ikke lade sig gøre, fordi banen sander til i løbet af ganske kort tid, når vinden bliver for kraftig. Banen bliver jævnligt tilset i de dage, den ligger her. Og selvom det kun drejer sig om 4-5 dage, skal vi af og til feje eller skovle pladerne fri for sand. Det er jo vinden og sandet, som bestemmer herude i det dynamiske ørkenlandskab" siger Jesper Blom Hansen.

Tid og sted 

Kørestolsbanen er skabt af tre meter lange og 1,3 meter brede fiberplader. Banen begynder, hvor asfalten på p-pladsen slutter. Der er i øvrigt handicaptoilet ved Råbjerg Miles P-plads.

Se naturguiden for Råbjerg Mile 


Andre handicapvenlige udflugtsmål tæt på:

Se i øvrigt Naturstyrelsens nye inspirationsside med lettilgængelige naturoplevelser over hele landet. 

F
oto: Naturstyrelsen

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search