Museer

Henrik Saxgreen: Ja jeg manipulerer med mine billeder

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

RealDania har givet stort tilskud til den nye fotoudstilling, som fotograf Henrik Saxgreen har netop haft fernisering på på Kunstmuseet i Tønder. Udstillingen er med 20 udvalgte fotos fra Tøndermarsken.

Henrik Saxgreen fortalte til indbudte, at han af princip kun fotograferer senest kl 10 og igen fra kl 16, da han ikke holder af de blå himmel fotos som andre tager.

 

Jeres udsendte fra redaktionen oplevede stor forskel i indtrykket man får mellem de fotos man kan se på udstillingen og de fotos der er udsendt i en tilhørende bog, hvor der er 80 fotos i.

Mange af de fotos der er udvalgt til udstillingen, er meget mørke og dystre, når man ser disse, og som ikke kendetegner marskens farver.

 

I bogen er der mange billeder med de stedtypiske stæreflokke, hvilket man dog ikke finder i selve udstillingsbillederne, hvor der er kun et par stykker med disse flokke, der er kendetegnet som sort sol.

En af de indbudte bemærkede også dette overfor fotografen efter at de enkelte billeder var blevet præsenteret. Som vi oplevede det, blev Saxgreen fornærmet over denne bemærkning.

Det skal dog siges, at der var et par andre indbudte gæster, som dog synes at fotoene var meget interessante.

 

Under gennemgangen fortalte fotografen også, at han manipulerer med billederne for at finde det udtryk han gerne vil have frem i billedet.

Redaktionen, der denne gang bestod af en voksen og et anmelderbarn, var begge enige om, at der var blevet brugt alt for mange mørke filtre i efterbehandlingen af billederne før de er blevet trykt.

For personer, der lider af psykiske udfordringer, så kan det give nogle negative følelser denne sortseerfølelse man får af en del af de 20 udstillede fotos.

 

Personer, som har flere ved at skelne farve i mørke nuancer, kan dog også have svært ved at håndtere flere af billederne grundet den meget brug af mørke filtre i efterbehandlingen.

Vi oplevede også, at man skal meget tæt på billederne for at finde detaljer. Dog har vi også en stor ros idet trods de store størrelser billederne er trykt i, at de er meget fine i kornene. Henrik Saxgreen fortalte også de fremmødte, at han bruger op til 12800 iso og flere af billederne er taget med 6400 iso.

 

Mens vi stod og lyttede til Saxgrens fortælling, der også kom ind på hans Grønlands fotoarbejde, stod vi og kikke på den ene række af billeder, men når man står i en bestemt vinkel, så giver det desværre en følelse af at det er sorte billeder uden indhold, der er udstillet. Det er først når man står direkte og ser ind på billedet at man kan se disse nuancer der er i fotoet.

 

Hans arbejdsmåde har været at finde 6-8 spots hvor han har arbejdet udfra ved at sidde i en klapstol og vente på de rette billeder opstod. Nogle er kommet meget hurtigt, mens andre har han måtte vente længe på at den rette situation opstod.

Udstillingen foregår i den store hvide hal som Kunstmuseet i Tønder har, men der er meget rumklang, hvilket man skal tage i betragtning hvis man er lydfølsom. Et par ørepropper vil være god i dette rum. Øvrige rum i museet er rimelige lydfølsommæssigt.

 

Oplevelse af udstilling Tøndermarsken set af Henrik Saxgreen 2 af 6 stjerner

Handicapvenligt: 3 af 6 stjerner

Follow Us

Popular Post

People's Poll

Har du årskort til en attraktion?
logo

Download Newskit App

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and
typesetting industry.

banner

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search