Fritids- og sport

FERIEaktivitet besøger: Paraidræt for alle i Skærbæk

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 I Skærbæk ved Rømø er der et aktivt forældrepar, som sammen med andre har fået etableret en idrætklub for handicappede. 

Idrætsklubben PARAIDRÆT for alle holder til i minihallen ved Dødstrup gamle skole. Her mødes man hver torsdag og laver forskellige idrætsaktiviteter, som træningen kan varieres afhængig af hvad medlemmerne ønsker da de ikke har faste rammer. 

Udover mulighed for kørestolsbold så vil man nu også prøve at spille fodbold en torsdag hver måned for de medlemmer som ønsker dette. 

Forleden havde den nye idrætsforening indbudt til åben hus, hvor redaktionen besøgte foreningen. 

Hører under idrætsforeningen SPARTA

Paraidrætsklubben er for alle som af forskellige grunde ikke kan deltage i en almen idrætsklub. Som man siger "Vi dyrker ikke nogen bestemt sport, men for os er det vigtigt at man er aktiv og har det sjovt sammen"

Foreningen råder over sportskørestole, samt en håndcykel med el, som foreningens medlemmer kan benytte. 

Baggrunden for opstarten af foreningen ligger i at Mads, der er kørestolsbruger, og som vil være med til at træne andre har hidtil måtte sammen med sin far kører til Aabenraa og Esbjerg for at Mads kunne træne med andre til bla. kørestolsbasket. Indtil Paraidræt for alle blev etableret var der ikke rigtig nogen idrætsmuligheder for ligesindende i Tønder kommunes område. 

Mads' mor Anja var efter et infomøde i "bevæg dig for livet" primusmotor for at der kom en paraidrætsforening op at stå i Sparta idrætsforeningen i Skærbæk. 

I forbindelse med "Bevæg dig for livet" havde man helt glemt at tænke handicap ind i dette program. Her havde unge kørestolsbrugere og hjerneskadede kun har mulighed for at blive henvist til "Rend og Hop", der tilbyder en anden form for idrætsaktiviteter end hvad Paraidræt for alle kan tilbyde.

Gennem fonde har mor Anja fået flere bevillinger og det er gået over alle forventninger og foreningen har allerede fået den første fatbike, som du også kan se i funktion i videoen, og den næste fatbike venter lige om hjørnet. 

I Paraidræt for alle kan man også finde ud af hvilken form for motionsidræt der passer bedst til ens handicap. 

Mads har meldt sig som træner

Hovedpersonen Mads som har været årsagen til at forældreparret har været med til at start foreningen har allerede meldt sig som træner i Sparta. 

Kørestolsbasket er ikke kun for kørestolsbrugere, men kan også spilles af normalt gående. Mads's far er også med, når der trænes i Esbjerg, og derved kan flere i familien komme op af sofaen og igang med motion og få stiftet nye sociale fællesskaber. 

FERIEaktivitet kan kun anbefale hvis man bor i nærheden at melde sig ind i foreningen, ligesom vi anbefaler Tønder kommune at gå ind og støtte dette fantastiske projekt så det ikke kun er i Skærbæk området men at det bliver bredt ud til hele Tønder kommune.  

Har du spørgmål så skriv gerne en mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller læs mere på foreningens facebook side: para-idræt for alle.
 

Follow Us

Popular Post

People's Poll

Har du årskort til en attraktion?
logo

Download Newskit App

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and
typesetting industry.

banner

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search