I disse dage er havedesignere, anlægsgartnere, planteskoler, ansatte og frivillige fra Haveselskabet og mange, mange flere i gang med at bygge en gigantisk festivalplads op. Marbæk Pladsen i Ballerup vil over fire dage danne ramme om et sandt folkemøde for havefolk.
I et tæt opløb med de to øvrige nominerede sydhavsøer Femø og Fejø løber Strynø med sejren som Årets Ø 2022.
Læs mere: Strynø er Årets Ø 2022
Mere end en kvart million danskere bookede en nat under stjernerne på en af Naturstyrelsens lejrpladser sidste år. Dermed fortsætter stigningen, der for alvor tog fart under corona-krisen.
Læs mere: 2021 blev endnu et rekordår for overnatninger i naturen
-
Jun 25, 14:29 pm
Haveselskabet: Forvandlingen fra bar mark til livlig festivalplads er i gang: 30. juni starter havens folkemøde
-
Apr 06, 18:12 pm
Strynø er Årets Ø 2022
-
Mar 14, 09:03 am
2021 blev endnu et rekordår for overnatninger i naturen
Kørestolsbrugere og folk med rollator og klapvogn kan opleve Danmarks største vandreklit, efter at Naturstyrelsen har lagt køreplader ud i sandet
Det er rigtig dejligt når kommunerne og andre, som tænker i handicapvenlige tilgange til badestrande, men så skal det også være udført fuldt ud. Her er et eksempel hvor viljen er der, men udførelsen er uheldig
Læs mere: Kørestolsrampe - idéen er god men udførelse uheldig i Marielyst
Den sydlige del af Sylt er meget kuperet, hvor der er en hel del parkeringspladser. Nogle er gratis og andre koster det op til 3 euro for at parkere. På øens sydspids ved Hørnum er der en meget fin strand, som kan anbefales.
Der er mulighed for at leje strandkurve og der er flere steder, hvor man kan få slukket tørsten og få noget til ganen.
Vandet er rigtig dejlig, og der var mange som derfor benyttede sig af dette.
Udfor det sydlige Sylt er der flere øer, hvortil der sejler små færger – både alm. Og hurtigtgående. Det er meget interessant at opleve hele dette med de øer, som ligger i synsafstand.
Da en af de hurtigtgående fra Adler-færgefarten sejlede forbi, gav det en stor bølge som kom ind til land. Man skal vide dette, da den kommer lidt overraskende, og den første bølge ramte også vores anmeldere.
Sandet er rigtig fint og lækker at gå i. Dog kan det være lidt svært for dårligt gående og især kørestolsbrugere at komme igennem.
VisitSylt.de beskriver, at øen er god handicapmæssigt, men vi kunne ikke finde nogen rampe til kørestolsbrugere og dårligt gående. Det eneste der var på sydstranden, var to handicap p-pladser ellers kunne vi ikke finde andre gode handicapforhold.
Oplevelse: 5 af 6 stjerner
Handicapforhold: 1 af 6 stjerner.
Naturen skal være åben og tilgængelig for alle, siger miljøministeren. Et nyt site giver inspiration til lettilgængelige vandreruter, udsigtspunkter og lejrpladser i de statslige naturområder over hele landet.
Redaktionen har i sommeren 2018 også besøgt Aabenraa Strand.
Vi bemærkede at man havde etableret et gangsystem for dårligt gående og kørestolsbrugere, således at disse også lettere kan komme helt ud og ned i vandet eller køre på den gangbro der er etableret samtidig
Det havde været en bedre placering af tilgangsforholdene så de var mod parkeringspladsen, men er nu imod handicaptoileterne.
Vi savner et par ekstra handicappladser som egentlig skulle være der jf BR18, og den der er der er lidt svær at se når man kommer første gang.
Trods disse så er der hyggeligt at være på stranden, hvor der er nemt at kunne komme i vandet hvis man ønsker dette.
Vi nød tiden på stranden.
Oplevelse 4 af 6 stjerner
Handicap 4 af 6 stjerner
Trænger du til lidt luft og motion efter silden og inden lammekøllen, kunne, kan du udvide æggejagten med en ægte skattejagt. Geocaching er en oplagt måde at lokke hele familien med på – også de lidt større børn og teenagere – og en spændende skattejagt kan godt konkurrere med diverse elektroniske medier for en tid. Især når I skal bruge den uundværlige mobiltelefon til at finde skattene med.
Læs mere: Gå på jagt efter mere end chokoladeæg - geocaching
Zebraedderkopper, brune bjørne og stinkende storkenæb. Vores fælles natur er fuld af fantastiske arter, som du kan opleve, hvis du kigger godt efter.
Redaktionen på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk har i sommeren 2018 også besøgt Lakolk Strand på Rømø.
Lakolk strand er en strand hvor man kan køre ned til vandet med bilen, idet det meste af stranden er farbar med bil, når man følger de kørespor som er der.
Skov- og Naturstyrelsen har nu opsat toiletvogn til afbenyttelse på stranden, og i tilknytning til toiletvognen er der også et handicaptoilet med rampe til. Dog skal man køre i sandet for at kunne komme op på rampen.
Lakolk strand har desværre ikke noget etableret gangsystem for dårligt gående og kørestolsbrugere som der ses nogle steder – se anmeldelsen af eksempelvis Aabenraa Strand. Da der ikke er etableret dette gangsystem, så kan det være svært for dårligt gående at komme ud i vandet, da der ikke er et gelænder at holde sig til.
Stranden er en oplevelse for sig selv, hvor man tit kan se folk som flyver med drager. Da vi var på stranden så vi også to små tornadoer udvikler sig, hvilket var meget fascinerede at se hvordan en sådan tornado starter.
Opvelelse: 4 af 6 stjerner
Handicapforhold 2 af 6 stjerner
Sidste år stod 237.000 danskere klar på de gårde som havde inviteret til økodag, og så hvordan økokøerne sprang ud i kåd forårsdans fra deres stalde efter en lang vinter i staldene.
300 haveejere fra Frederikshavn til Fredensborg åbner i weekenden den 26.-27. havelågen for andre haveinteresserede, når Haveselskabet holder årets havefestival.
Læs mere: Havefestival i 300 private haver den sidste weekend i juni